Nevoia de a veni în sprijinul persoanelor cu probleme cronice de sănătate mintală este din ce în ce mai mare. Tulburările psihice și abuzul de substanțe afectează 13% din populația globului. Aproximativ 20% dintre copiii și adolescenții din lume au o problemă de sănătate mintală. Suicidul este principala cauză de deces pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani. Una din 4 persoane este afectată de o tulburare psihică. Iar pandemia, a contribuit la creșterea numărului de persoane afectate.
În acest context, se impune necesitatea pregătirii celor care doresc să vină în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate mintală.
Cursul introductiv ”Abordarea persoanelor cu probleme cronice de sănătate mintală” oferă o pregătire suplimentară celor care se pregătesc să activeze sau celor care deja lucrează în acest domeniu, adresându-se studenților, masteranzilor, personalului din servicii sociale.
Cursul se bazează pe oferirea de informații privind principalele probleme de sănătate mintală și pe identificarea metodelor de abordare a acestor clienți. O altă componentă, acoperă partea de dezvoltare persoană a celor care se pregătesc să profeseze în acest domeniu.
Cursul este structurat pe 7 module, care se vor desfășura lunar, la final de săptămână de la 10.00 la 14.00, după cum urmează:
- Modulul 1 – Cadrul de abordare al persoanelor cu probleme de sănătate mintală – 23 octombrie 2021
- Modulul 2 – Sănătatea mintală și boala psihică – 20 noiembrie 2021
- Modulul 3 – Schizofrenia și psihoza bipolară – 18 decembrie 2021
- Modulul 4 – Anxietatea, fobiile și tulburările alimentare – 22 ianuarie 2022
- Modulul 5 – Resurse și consumatori psihici – 26 februarie 2022
- Modulul 6 – Modalități de intervenție și studii de caz – 26 martie 2022
- Modulul 7 – Dezvoltarea personală și supervizarea – 16 aprilie 2022
Principalele beneficii în urma participării la curs sunt:
- Înțelegerea conceptelor de sănătate mintală și boală psihică;
- Dobândirea de cunoștințe privind principalele probleme de sănătate mintală;
- Dobândirea de abilități pentru a lucra cu persoanele afectate de o boală psihică;
- Dezvoltarea capacității de recunoaștere a semnelor care prevestesc un puseu și de a reacționa eficient;
- Înțelegerea mecanismelor care stau la baza autoreglării emoționale;
- Dezvoltare personală;
- Fișe de lucru;
- Diplomă de participare.
Contributia de participare este de 100 de lei / modul. Pentru persoane care se confruntă cu o situație materială dificilă, există un loc cu taxă redusă (50 lei) și un loc gratuit.
Înscrierile la telefon: 0746118514.
În cazul în care nu mai sunt locuri disponibile la acest curs, vă invităm să vă înscrieți pe lista de așteptare, prin trimiterea unui mesaj la: contact@sironamentalhealth.com.